Vereniging

Downloads & Documenten

Welke stappen kan een vereniging zetten om tot een gestructureerd beleid inzake verenigingsscheidsrechters te komen? En hoe kunnen verenigingen zelf een avond organiseren voor (jeugd)scheidsrechters? Vind hier handige downloads en documenten met het antwoord.

ARAG - Geweld op het veld

Wekelijks worden er ruim 30.000 voetbalwedstrijden gespeeld waar spelers, trainers, maar ook (assistent-)scheidsrechters veel plezier aan beleven. Het overgrote deel van deze wedstrijden verloopt probleemloos, maar helaas zijn er ook wedstrijden die – zowel op professioneel niveau als bij de amateurs - nogal eens verpest worden door agressie. Meestal tussen de voetballers onderling, maar soms keert zich het geweld ook tegen de scheidsrechter. De KNVB en ARAG gaan samen de strijd aan tegen geweld op het veld en werken samen aan optimale voorlichting van getroffen arbiters.

ARAG - FairPlay Certificering

Samen met ARAG is de KNVB een actie gestart voor een professioneel scheidsrechtersbeleid binnen amateurverenigingen. Hiermee worden amateurclubs uitgedaagd om actief aan de slag te gaan met het scheidsrechtersbeleid binnen de vereniging, bestaande uit kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en spelregelkennis van spelers binnen het amateurvoetbal. Als beloning voor een goed arbitragebeleid ontvangen voetbalverenigingen een kwaliteitskeurmerk en een scheidsrechterspakket.