Spelregels

Met ruim 1,2 miljoen leden en ongeveer 33.000 wedstrijden per week is voetbal de meest populaire sport van ons land. Allemaal genieten we van deze mooie sport. Hiervoor zijn er wel bepaalde afspraken nodig waar we ons aan moeten houden. Regels zijn een essentieel onderdeel van de sport. Dankzij duidelijke regels verloopt een voetbalwedstrijd sportiever, en dus leuker.

De officiële spelregels vind je op knvb.nl (www.knvb.nl/watdoenwe/spelregelsenreglementen). Als speler, trainer-coach, ouder of toeschouwers hoef je niet het volledige spelregelboek te kennen. In het submenu spelregels in begrijpelijke taal vind je een samenvatting van de meest essentiële spelregels in publieksvriendelijke taal. Meer informatie over het spelregelbewijs voor B-junioren is is te vinden in het submenu spelregelbewijs
 

Spelregels in begrijpelijke taal

Wist je dat er maar zeventien internationaal geldende regels zijn in het voetbal? De scheidsrechter kent al deze regels en zorgt ervoor dat deze tijdens de wedstrijd op de juiste manier worden nageleefd. Als speler, trainer-coach, ouder of toeschouwer hoef je niet het volledige spelregelboek te kennen. Om de scheidsrechter te begrijpen en het voetbal op een goede manier te beleven is het wel essentieel dat je de meeste regels kent.

Top 22 spelsituaties

Wat zijn spelsituaties waarbij het spelers en trainers vaak  ontbreekt aan spelregelkennis? We legden deze vraag voor aan duizend scheidsrechters. Uit hun antwoorden hebben we een top 22 samengesteld:

Spelregelbewijs

Voordat je A-junior wordt, ben je verplicht om je spelregelbewijs te halen. Via www.voetbalmasterz.nl kunnen tweedejaars B-junioren met ingang van het seizoen 2014/’15 het officiële KNVB Spelregelbewijs halen.

De B-junioren zijn er zelf verantwoordelijk voor dat zij het bewijs halen, maar de vereniging zal hen wel moeten informeren, instrueren en motiveren.

Voetbalspelregeltest

Met deze test kan je vanaf nu je kennis testen van het 7 tegen 7 voetbal. Haal je officiële voetbalspelregelcertificaat op voetbalspelregeltest.nl.