Jan Keizer, altijd met strakke hand

Uitgegeven: 7 juli 2012 09:54
Laatst gewijzigd: 19 februari 2014 09:31
Bron: 
KNVB

,,Hoewel ik bij de spelers wel goed lag, kreeg ik niet altijd lovende kritieken van de landelijke media. Ook dat had te maken met mijn houding.’’ Met Jan Keizer viel niet te spotten. Hij was de man van de strakke hand. De fluitist uit Volendam hield het daardoor lang vol aan de top van het arbitersgilde en floot in Nederland honderden (top)wedstrijden in ere- en eerstedivisie.

Van 1972 tot 1989 leidde Keizer 31 interlands, één op het EK 1984 en twee jaar later twee duels op het WK in Mexico. Waaronder het beladen Argentinië-Italië. ,,De wereldkampioen tegen de winnaar van vier jaar daarvoor, dat was natuurlijk fantastisch’’, aldus Keizer. Daarnaast trok hij zijn tricot aan voor 148 Europese wedstrijden, waaronder de UEFA Cup-finale van 1988 tussen Bayer Leverkusen en Espanyol.

Toch geldt een ander groot evenement als zijn persoonlijk hoogtepunt: de Olympische finale van 1984 in de Rose Bowl van Los Angeles. Frankrijk-Brazilië (2-0) voor 110.000 toeschouwers. ,,De sfeer in de Verenigde Staten was echt onbeschrijflijk.’’ Na zijn loopbaan bleef Keizer in de voetballerij, onder meer als lid van de scheidsrechterscommissie van de KNVB.

Like ook de Facebookpagina van, over en voor scheidsrechters en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

 
Door: Francis Grondhuis
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.