Van de Koninklijke naar Bon Boys: Nijhuis fluit F-jeugd in Haaksbergen

Uitgegeven: 2 december 2015 12:13
Laatst gewijzigd: 5 december 2015 06:22
Bron: 
KNVB.nl

Het ene moment stond Bas Nijhuis tussen de wereldsterren van Real Madrid, om het Champions League-duel tegen Shakhtar Donetsk in goede banen te leiden. Drie dagen bevond de scheidsrechter uit Enschede zich terug op een veld in Haaksbergen, om de wedstrijd tussen Bon Boys F1 en DETO Twenterand F1 te fluiten. Een bijzonder moment, niet alleen voor de pupillen, maar ook voor Nijhuis.

Naast zijn functie als scheidsrechter is Nijhuis eigenaar van de bakkerszaak Bi'j oons in Haaksbergen. Van één van zijn klanten kreeg de arbiter de vraag of hij niet te porren was om een het laatste competitieduel van Bon Boys F1 - een van de plaatselijke voetbalclubs - te fluiten. ,,Ik zei toen dat ik dat wel wilde als ik die dag geen eredivisieduel hoefde te doen. Dat was niet het geval, dus daar stond ik dan, ha ha", zegt Nijhuis in de Twentsche Courant Tubantia.

Belevenis

Het was een hele belevenis voor de pupillen. ,,Een paar ouders vertelden me nog dat hun zoontje de avond voor de wedstrijd al druk bezig was met het feit dat ik kwam fluiten."

Gele kaart

Nijhuis pakte het duel professioneel aan en nam zelfs zijn kaarten en zijn spray mee. Beide werden tijdens de wedstrijd ook gebruikt door de scheidsrechter. Zo kreeg de aanvoerder van DETO F1 een gele kaart van Nijhuis. Zielig? Echt niet. ,,Ik heb hem uitgelegd dat ik het als een Schwalbe beoordeelde. Uiteraard telde de kaart niet echt. Dat kan niet bij de F'jes."

Like ook de Facebookpagina van, over en voor scheidsrechters en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

 
Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (1)
5 december om 06:22u
5 december 2015 om 06:22u
0
geweldig
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.