Nijhuis fluit Manchester City – Sevilla in CL

Uitgegeven: 19 oktober 2015 12:11
Laatst gewijzigd: 19 oktober 2015 13:30
Bron: 
KNVB

Bas Nijhuis is door de UEFA aangesteld voor de Champions League-wedstrijd Manchester City – Sevilla. De wedstrijd wordt woensdag 21 oktober gespeeld in het Etihad Stadium in Manchester.

Tijdens deze wedstrijd wordt Nijhuis geassisteerd door Rob van de Ven en Charl Schaap. Erwin Zeinstra is de vierde official. Kevin Blom en Ed Janssen zullen in actie komen als vijfde en zesde official.

Voor Nijhuis is dit zijn 63e internationale aanstelling als scheidsrechter en de tiende keer dat hij een wedstrijd in de Champions League fluit. Bjorn Kuipers was de laatste Nederlander die een wedstrijd van Manchester City onder zijn leiding had. Dit betrof de Champions League-wedstrijd Manchester City – AS Roma op 30 september 2014.

Van Boekel en Gözübüyük in actie in Europa League

De UEFA heeft Pol van Boekel en Serdar Gözübüyük aangesteld voor de wedstrijden Anderlecht – Tottenham Hotspur en FC Midtjylland – Napoli. Beide wedstrijden worden donderdag 22 oktober gespeeld.

In het Constant Vanden Stockstadion in Brussel zal Van Boekel geassisteerd worden door Sander van Roekel en Angelo Boonman. Jan de Vries fungeert als vierde official en Richard Liesveld en Martin van den Kerkhof zijn vijfde en zesde official.

Voor Pol van Boekel is dit zijn 43e internationale aanstelling als scheidsrechter en zijn 21e wedstrijd in de Europa League. Tevens is hij met deze aanstelling de eerste Nederlander die een thuiswedstrijd van Anderlecht in Europees verband fluit.

In het Deense Herning staan Bas van Dongen en Davy Goosens scheidsrechter Gözübüyük bij als eerste en tweede assistent. Vierde official is Patrick Langkamp en Dennis Higler en Jochem Kamphuis treden aan als vijfde en zesde official.

Voor Serdar Gözübüyük betreft dit zijn 28e internationale aanstelling en komt hij donderdag voor de negende keer uit in de Europa League. Danny Makkelie was de laatste Nederlandse scheidsrechter die een wedstrijd van FC Midtjylland floot. In de Europa League stond hij aan de leiding van de wedstrijd van FC Midtjylland – Panathinaikos op 28 augustus 2014.

Like ook de Facebookpagina van, over en voor scheidsrechters en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

 
Door: Redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.