'Trots en gigantisch veel zin in debuut'

Uitgegeven: 14 februari 2014 16:06
Laatst gewijzigd: 19 februari 2014 09:46
Bron: 
KNVB

Jeroen Manschot is in korte tijd de tweede scheidsrechter die in de Eredivisie debuteert. Zondag fluit hij SC Cambuur-PEC Zwolle. Manschot is sinds 2011 actief als scheidsrechter in het betaald voetbal. Hij floot tot nu toe 28 wedstrijden in de Jupiler League, twee wedstrijden in België, drie wedstrijden in de KNVB beker en was 41 keer vierde official in de Eredivisie.

Kijk je uit naar jouw debuut?
,,Ontzettend. Dit is waar ik jarenlang naar uitgekeken heb en hard voor train. Ik ben op mijn zestiende begonnen met fluiten voor de KNVB en heb als doel gesteld het hoogst haalbare te halen in Nederland. Met mijn debuut in de Eredivisie is dat doel bereikt. Ik ben er trots op dat de technische staf dat vertrouwen in mij heeft.”

Hoe ziet jouw voorbereiding er uit?
,,Wat een groot verschil is met andere wedstrijden, is dat ik nu overladen ben met felicitaties van familie, vrienden en kennissen uit de voetbalwereld. Verder bereid ik me niet anders voor dan anders. Ook in de Jupiler League moet je volledig fit, scherp en geconcentreerd zijn. Dat is in de Eredivisie niet anders. Natuurlijk zitten er meer mensen in het stadion en kijken er meer mensen op tv. Van collega’s hoor ik dat ik daar vooral van moet genieten, maar dat ik na het eerste fluitsignaal volledig gefocust zal zijn op de wedstrijd zelf.”

Je bent nog jong en ontwikkelt je snel. Ga je Björn Kuipers achterna?
,,Hij heeft werkelijk een fantastische carrière. Actief mogen zijn op een WK wil iedere scheidsrechter in het betaald voetbal. Maar ik sta met beide benen op de grond en zover kijk ik nog lang niet vooruit. Ik leef van wedstrijd naar wedstrijd. Mijn eerstvolgende doel is om aanstaande zondag een goede prestatie neer te zetten en op basis van die wedstrijd een volgende aanstelling in de Eredivisie af te dwingen. Ik heb er in ieder geval gigantisch veel zin in.”
 

Like ook de Facebookpagina van, over en voor scheidsrechters en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

 
Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Op dit artikel kan niet worden gereageerd.