Fluiten leer je zo: Inworp bij pupillen

Uitgegeven: 16 oktober 2013 11:04
Laatst gewijzigd: 6 november 2013 14:19

Bron: 
KNVB

Welke taak heeft een scheidsrechter bij een pupillenwedstrijd? In de serie ‘Fluiten leer je zo’ maak je kennis met de spelregels, de spelers die onder jouw leiding vallen en krijg je handige tips die je kunt gebruiken bij het fluiten. In deze aflevering aandacht voor de inworp bij pupillen.

Deze wordt op normale wijze genomen. Foutief genomen inworpen moeten worden overgenomen (voor de duidelijkheid: door dezelfde partij). Laat de speler die foutief ingooide de inworp overnemen en leg uit wat hij fout deed en hoe het wel moet. Een goede inworp is met twee handen boven het hoofd inwerpen, met beide voeten op de grond, achter de lijn of erop. Dus niet springen.

Fluiten leer je zo
Meer verhalen, interviews en uitlegvideo’s zijn terug te vinden in ‘Fluiten leer je zo’, een handige set voor de beginnende pupillenscheidsrechter. Tegelijk met elk boek verschijnt een dvd met veel praktische en leerzame beelden waarmee scheidsrechters (al dan niet in opleiding), begeleiders, trainers, coaches, ouders en andere belangstellenden, zo goed mogelijk leren fluiten en tevens hun kennis kunnen vergroten. Een set is te koop voor 10,40 euro.

Ga direct naar de webshop!

Like ook de Facebookpagina van, over en voor scheidsrechters en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

 
Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.