Fluiten leer je zo: Doel- en hoekschop

Uitgegeven: 2 oktober 2013 16:25
Laatst gewijzigd: 2 oktober 2013 16:25

Bron: 
KNVB

Welke taak heeft een scheidsrechter bij een pupillenwedstrijd? In de serie ‘Fluiten leer je zo’ maak je kennis met de spelregels, de spelers die onder jouw leiding vallen en krijg je handige tips die je kunt gebruiken bij het fluiten. In deze aflevering aandacht voor doel- en hoekschoppen bij pupillen.

Doelschoppen
Als de bal over de doellijn gaat (niet in het doel) en het laatst geraakt is door een tegenstander mag de keeper de bal weer in het spel brengen door deze uit de handen te schieten of de bal met de handen te gooien. Het hinderen van de keeper is niet toegestaan.

Hoekschoppen
Hoekschoppen worden vanaf een door de scheidsrechter te bepalen punt, halverwege de hoekvlag en de dichtsbijzijnde doelpaal, genomen.

Fluiten leer je zo
Meer verhalen, interviews en uitlegvideo’s zijn terug te vinden in ‘Fluiten leer je zo’, een handige set voor de beginnende pupillenscheidsrechter. Tegelijk met elk boek verschijnt een dvd met veel praktische en leerzame beelden waarmee scheidsrechters (al dan niet in opleiding), begeleiders, trainers, coaches, ouders en andere belangstellenden, zo goed mogelijk leren fluiten en tevens hun kennis kunnen vergroten. Een set is te koop voor 10,40 euro.

Ga direct naar de webshop!

Like ook de Facebookpagina van, over en voor scheidsrechters en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

 
Door: redactie Voetbal.nl
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Reacties (0)
Je dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren.