Start seizoen in teken van scheids

Uitgegeven: 27 juli 2013 22:45
Laatst gewijzigd: 19 februari 2014 09:46
Bron: 
KNVB

Voorafgaand aan de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal hebben rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener ARAG en de KNVB alle 5.500 KNVB-amateurscheidsrechters op een spectaculaire manier in het zonnetje gezet. Samen reikten zij officiële wedstrijdshirts uit.

Tijdens deze actie werd een deel van de Amsterdam ArenA geel gekleurd om aandacht te vragen voor fairplay op en rondom de voetbalvelden.

De KNVB is continu bezig met het bevorderen van sportiviteit, respect en begrip op en rond de velden. In samenwerking met de voetbalbond geeft ARAG hier op een unieke manier invulling aan door het beschikbaar stellen van een professioneel scheidsrechtersshirt aan alle KNVB-scheidsrechters binnen het amateurvoetbal. Met deze actie is in één keer het hele KNVB-scheidsrechterskorps professioneel en herkenbaar gekleed.

Megashirt

Anton Binnenmars, directeur amateurvoetbal en Marc van Erven, CEO ARAG reikten samen met Bernard Fransen (voorzitter amateurvoetbal), Dick van Egmond (coördinator scheidsrechterszaken) en betaald voetbalscheidsrechters Pieter Vink en Serdar Gözübüyük symbolisch het eerste shirt uit door met één druk op de knop een megashirt over het vak uit te rollen.

Marc van Erven, CEO ARAG legt uit: ,,Respect is een belangrijk onderdeel van de samenleving en de samenleving zie je weer terug in het weekend op het voetbalveld. Vanuit ons partnership helpen wij de KNVB met het realiseren van hun beleid. Met een goed gekleed scheidsrechterscorps leveren wij samen een belangrijke bijdrage aan sportiviteit en respect op de Nederlandse voetbalvelden. Overigens is toezien op fairplay niet alleen de verantwoordelijkheid van de scheidsrechter, maar van ons allemaal.’

Anton Binnenmars, directeur amateurvoetbal: ,,Het uiten van waardering en het tonen van respect naar de scheidsrechters is voor de KNVB belangrijk. Uit onderzoek onder amateurscheidsrechters, trainer-coaches en spelers blijkt dat het dragen van professionele kleding ervoor zorgt dat scheidsrechters meer respect ervaren. We zijn dan ook erg tevreden dat we dit samen met ARAG voor de KNVB-scheidsrechters mogelijk kunnen maken."

Partner

Sinds 1 januari 2011 is ARAG official partner van de KNVB scheidsrechters betaald voetbal. Een goede match; daar waar scheidsrechters toezien op een fairplay op het voetbalveld, ziet ARAG toe op een juridisch fairplay in de maatschappij. Voor meer informatie zie www.ARAG.nl/knvb
 

Like ook de Facebookpagina van, over en voor scheidsrechters en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

 
Van onze redactie
< vorige artikel
volgende artikel >
Exclusieve Oranje video's
Op dit artikel kan niet worden gereageerd.